Mom 1: I don't know what she thinks they're going to learn from such a stupid project.
Mom 2: I know It is so totally lame! You know we are going to end up doing them just to get it done.
Both: HA HA HA HA
Mom 2: The thing that bothers me the most is why WE have to buy the junk to make it. Doesn't the school have a budget for that?
Mom 1: Well even if they don't the teachers get paid enough that they should have to buy the stuff to do it. If nothing else that would cut down on the number of stupid projects they want to do each year.
Both: HA HA HA HA HA!
The whole time the kids, who looked to be about 5th graders, were listening intently to every word. I wonder how long it will be before those two moms are getting notes home about their Little Johnnies acting out in class and disrespecting the teacher? And I wonder who the two mombos (my new name for bimbo moms) will blame it on?
I wanted so desperately to say something, but I knew that whatever I said at that moment would sound something like: "You stupid dumbass b****s! What the hell do you think you're doing undermining your child's education?? Grow the F up you mombo!" which would only have resulted in the total loss of my point. Instead, I opted to (uncharacteristically) bite my tongue and drag out this email from Grandmamargie that I've been saving for a while....
Teachers' hefty salaries are driving up taxes, and they only work 9 or 10 months a year! It's time we put things in perspective and pay them for what they do--baby sit!
We can get that for less than minimum wage.
That's right. Let's give them $3 per hour and only the hours they worked, not
any of that silly planning time. That would be $24 a day (7:00 AM to 3:30 (or
so) PM with just 25 min. off for lunch). Each parent should pay $24 a day for
these teachers to baby-sit their children.
NOW...How many do they teach in a class, 30? So that's $24 x 30 =$720.00 a day.
However, remember they only work 180 days a year!!! We're not going to pay them for any vacations.
LET'S SEE....That's $720 x 180 = $ 129,600 per year.
What about those special teachers and the ones with master's degrees? Well, we could pay them closer to minimum wage. Just to be fair we'll go $7.00 an hour. That would be $7 x 8 hours x 30 children x 180 days = $302,400 per year.
Wait a minute! There' s something wrong here! Average teacher salary $50,000/180 days = $277/per day/30 students =$9.23/8 hours = $1.16 per hour per student.
A very inexpensive baby-sitter and they even try - with or without your help - to EDUCATE your kids!
WHAT A DEAL....And you don't even have to buy them pizza!
Make a teacher smile; show this to someone else who appreciates teachers...
Or someone who SHOULD!
Peace, Blessings & Thank God for those who teach.